Quan marxava ha sonat l'alarma del francés. He aprofitat per dir-li "desolé", li ha tret importància.
He pres un café amb llet i una pasta de xocolata al bar del davant (2,20 €). Començo la romeria per un corriol paral.lel a la carretera, a uns metres per sobre.
Passo les runes d'un monestir i em planto a Castrojeriz, on, després d'esmorzar, pujo al castell.
Les vistes son increibles. Camps d'alfals, blat, avena, sègol i aerogeneradors d'Iberdrola.
La base d'aquest castell va ser una torre romana. Va evolucinar d'acord amb les arts de la guerra (per exemple amb l'incorporació de la pòlvora i l'artilleria es va fer una muralla supletòria per parar els projectils). Subsistí des del s.IX al XV.
Sortin del poble una pujadeta (no se com la pujarà el caballet ambcaro que va al darrera, tampoc m'ho miro) i explanada cereàlica amb un sol de justícia.
Camina que caminaràs deixo Burgos i salto a Palencia travessant el Pisuerga, pel Puente Fitero, al costat (banda Burgos) un hospital de pelegrins encara tacat. Es curiós doncs el pont i el riu son de Burgos, sembla ser que nomès la riba dereta (segons baixa el riu) pertany a Palencia.
Itos de la Vega on hi ha un "Rollo de Justicia" que uns s'empenyen en dir que era on ajusticiaven i els del poble diuen que es un monument al comte que va fundar el poble.
Comença un llarg recorregut per la comarca de Tierra de Campos. Vuit pesats quilòmetres fins a Boadilla del Rio.
Una font romana amb timó, un banc, el plat de macarrons i el ou dur em donen ànims per arribar a Frómista (sis quilòmetres mes del pensat, mès 1,3 de la pujada al castell total 37 km de res, m'he superat).
Frómista te dos monuments que valen la visita la reconstruida esglèsia de San Martín i la de Sant Pera.
Menjo en restaurant recomanat remenar d'ou amb bolets i fish and chips (bacallà arrebossat amb patates).
Avui toca possar-se al dia el el blog (una mica patim patam) i demà serà un altre dia.
Salut a totes/s.
Monday, May 5, 2014
Etapa 32.- Hontanas - Frómista
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment